Sayfalar

29 Ekim 2012 Pazartesi

Alperen Şeker Kimdir?

Gümüşhane doğumlu olan Alperen Şeker, ilk orta ve lise eğitimini Kocaeli'de aldı. Lise eğitimi süresince birden farklı şirketlerde staj yaparak hem iş hayatını hem de kariyerinde devam etmek istediği alanı seçmeye çalıştı. İlk profesyonel müzik aleti olarak Bas gitar eğitimleri aldı ve amatör olarak gruplarda müzik yaptı. Elektrikli bas gitara ara verdikten sonra müzik tutkusu Ney eğitimi alması ile ilerleyen yıllarda devam edecekti.

Sonrasında Üniversite hazırlık ve yabancı dil eğitimleri için 2 yıl Kırgız Türk Manas üniversitesinde Rusça ve Kırgızca eğitimi gördü. Orta Asya'da bulunduğu bu sürede dillerin yanı sıra Orta Asya Türkleri ve bir çok farklı kültür hakkında bilgi edinme fırsatı buldu. Eğitim gördüğü bu süreçte Manas Gazetesinde Editör olarak görev yaptı. Yabancı dillerden Türkçe'ye Türkçe'den yabancı dillere yapılan çevirileri kontrol edip yayın sürecine hazırladı ve daha sonra ulusal yarışmalara gönderilecek çeşitli makaleler kaleme aldı. Bu dönemde kültür sanat dergilerinde ve gazetelerde yazıları yayımlandı. Yazıya olan düşkünlüğü sonraki yıllarda da amatör şiir, kitap çevirileri ve çeşitli makaleler ile devam edecekti.

Fakülte dereceli devam ettiği eğitimine ara vererek İstanbul'dan iş teklifi de alması dolayısıyla eğitimine İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde devam etme kararı aldı. Öncesinde köşe yazarı olarak çalıştığı yerel gazetede Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmaya devam etti. Çalıştığı yıllarda dersleri ile yeterince ilgilenemeyen Şeker, işini yarı zamanlı olacak şekilde anlaşıp eğitimine daha fazla ağırlık verme kararı aldı. İstanbul üniversitesi eğitimi sırasında Dekanlığa bağlı fakültenin tanıtımına ve bilinirliğine yönelik bir çok farklı faaliyetlerde bulundu. Özellikle çeşitli zorluklardan dolayı fakülteyi temsil edecek öğrenci kulübü açılamayan üniversite bünyesinde Yeni Nesil İletişim adı altında öğrenci klübü çalışmaları başlattı ve Kurucu başkan olarak bu projeyi hayata geçirdi. Üniversite bünyesinde kulüp arkadaşları ile birlikte iş dünyasında başarılı kişileri üniversiteye davet ederek mesleki eğitim ve seminerler verilmesini sağladı. Ayrıca amatör şairler temalı şiir ve müzik etkinliği organizasyonları yapıldı.

Kulüp ile üniversite'de yapılan çalışmaları artırma ve İstanbul geneline yayma doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı gençlik meclisi bünyesinde çeşitli projelerde görev aldı. Bu projeler aracılığıyla 1000'e yakın İstanbul'da faaliyet gösteren öğrenci kulübü başkan ve yardımcılarını bir araya getirerek projeye dahil etmek için çalışmalar yaptı. Yapılan çalışmalar ile saygıdeğer iş adamları ve eğitimcilere 10 binlerce öğrenciye eğitim ve seminerler düzenlenmesinde kordinatörlük görevi aldı. Bu proje ile bir çok öğrenci ücretsiz eğitim ve ünlü simalarla bir araya gelme fırsatının yanı sıra bir çok farklı şirketten staj imkanı buldu. Sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Meclisi bünyesinde 700bin TL bütçesi olan İstanbul'daki öğrencilere okuma yazma alışkanlığı kazandıracak projesi İBB ve Gençlik Meclisi tarafından kabul edilerek 100 kişilik insan kaynağı ile kordinatörlüğünde hayata geçirildi. Aynı süreçte staj eğitimini İBB İgdaş'ta iletişim ve proje koordinatörlüğünde sürdürdü. Bu staj süresince yöneticilerinden ve çalışanlardan bir çok yeni şey öğrenme fırsatı buldu, işe farklı bir açıdan daha bakılabileceğini gördü. Daha sonra ekibi ile birlikte katıldığı pazarlama ve reklam yarışmasında ekibi ile birlikte Türkiye 1.'si olarak çeşitli ödüller aldı. Bu ödüllerden biri kapsamında İngilizce eğitimi için İrlan'da ya giderek eğitim sonucunda Upper düzeyi sertifikası ile mezun oldu. Yine eğitimden ziyade bir çok farklı kültür ile birlikte yaşama fırsatı bularak ufkunu geliştirme fırsatı buldu.

İstanbul Üniversitesinde eğitimi sürdüğü yıllarda kariyerine Psikoloji alanında sürdürme kararı alarak sektörü daha iyi öğrenme amacıyla İstanbul'da bulunan alanında en saygın Enstitülerden Albert Ellis Enstitüsü Türkiye merkezinde işe başladı. Üniversite eğitimi dolayısıyla yarı zamanlı olarak proje ve iletişim sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği bu sektörde Onur öğrencisi olarak mezun olup işinde tam zamanlı olarak çalışmaya devam etti. Bu iş hayatı süresince Psikoloji ve iş alanları hakkında bir çok bilgi edinip farklı çalışmalar yaptı. Özellikle şirketlere yönelik psikoloji eğitimleri kapsamında İstanbul merkezli Türkiye'deki hemen bütün büyük şirketlerle görüşüp bir çoğu ile toplantı yapma fırsatı buldu. Düzenlenen eğitimlerin, kongrelerin, seminerlerin organizatörlüğünü yaptı. Ve çalıştığı süreçte bu sertifikalı psikoloji temelli eğitimlere katılarak bilgisini artırdı.

Yönetici ve direktörlerinin de yönlendirmeleriyle ilgi alanı olan Psikoloji alanında Yüksek Lisans eğitimine başladı. Bu eğitim süresince iş hayatına da devam eden Şeker, Yüksek Lisans'ın Lisans eğitimine nazaran bir hayli zor olması nedeniyle tam zamanlı işi ile birlikte sürdürdüğü eğittiminde notları düşmeye başlamıştı. Eğitiminin sekteye uğramaması için işinden ayrılarak tamamen eğitimine odaklandı ve Yüksek Lisans Eğitimini Lisans'ta olduğu gibi Onur Öğrencisi olarak tamamlandı. Bu süreçte boş durmayan Şeker, proje bazlı ve yarı zamanlı olarak bir çok farklı şirkete tanıtım, iletişim piskoloji alanlarında danışmanlık ve eğitim hizmetleri verdi. Bu çalışmalara alanında öncü bazı firmalarla halen sürdürüyor. Çalışan psikolojisine yönelik hazırladığı tezi üzerine yaptığı araştırmalar uluslararası makale olarak yayınlanabilecek düzeyde değerli bilimsel sonuçlar vermiştir. Bu araştırma sonuçları ile tez yazım çalışmalarına halen devam etmekte.

Bunlar dışında Şeker'in Bilim kurgu ve Psikolojik kurgu olarak taslağı yazılmış yayına hazır iki kitabı bulunmakta. Yüksek lisans eğitimi sonrası uygun bir zamanda hem tezini kitaplaştırmak hem de bu taslakları yayınlamak niyetinde. Yurt dışında geçirdiği yıllar sonrası yurt dışında yaşanan gelişmeleri ve oradaki arkadaşları ile olan bağlarını sürdürmekte olan Şeker ilerki yıllarda mümkünse iş amaçlı yine yurt dışı ile bağlarını sürdürmek niyetinde.